Toppbild

Välkommen till vår värld med högtrycksformgjutning.
Vi har varit våra kunders strategiska produktionspartner i nästan 100 år och har aldrig tagit en riktning för given och som en duktig ingenjör ska, tänker vi alltid flera steg i förväg.
Vi är alltid inblandade i ett tidigt stadium med flera delar i olika förbättringsområden och vi vet vad som krävs för att skapa en komplex produkt.

Produktlösningar
Vi använder modern teknologi på ett enastående sätt
Utveckling
Vi vet hur man minskar vikten och därmed kostnader och samtidigt höjer produktkvaliteten
Produktion
Högsta standard i väl investerade processlinjer. Högsta automationsgarantier, ihållande kvalitet och tillgång.
https://www.youtube.com/watch?v=PyRXKt9-KoM
Error with embedding the source
oohembed source: http://oohembed.com/oohembed/?maxwidth=261&maxheight=169&url=https%3a%2f%2fwww.youtube.com%2fwatch%3fv%3dPyRXKt9-KoM
Ljunghäll international
Presentationsfilm om Ljunghäll

Vår unika natur och historia har tagit oss dit vi är idag.

Reftele, strax utanför Anderstorp i svenska Småland, det som skulle bli Ljunghäll grundades 1917 av smeden Edvin Ljungkvist och hans hustru Hilda. I början var det bara en liten smedja, som gör mestadels små smide och hästskor Några år senare flyttade de verksamheten i till Anderstorp och utökade produktionen till att också omfatta sand- och kokillgjutning, vilket lägger grunden för vad som nu blivit en av världens bästa och mest avancerade Högpressgjutning - Ljunghäll.

Banbrytande Högpressgjutning så tidigt som på 1940-talet, har blivit en stor del av företagets mentalitet, att alltid ligga steget före. Under 1980-talet köpte Ljunghäll Europas första ABB-robot, som tjänar som en HPDC maskin.

Idag har Ljunghäll produktion i både Södra Vi, Sverige och Caslav, Tjeckien. Som en av de ledande företagen, kommer vi att fortsätta att leverera en state-of-the-art produkt och vara den bästa affärspartner som vi kan möjligen vara.

Metallfabriken Ljunghäll AB

Adress
Besöksadress
598 71 Södra Vi

Leveransadress
Box 148
S-598 71 Södra vi
Telefon 0492 166 00
Fax
 
E-post info@ljunghall.com
www http://www.ljunghall.com